Sunday, April 27, 2008

Beetje bij beetje

In de laatste twee jaar is er immens veel verandert in Peking. Zo werd de introductie van 'La Vache Qui Rit' en Canada Dry in blikformaat, gevolgd door zelfrijzende bloem, rozijnenkoeken en Mozarella, made in denmark.
Af en toe, echter, vindt er nog eens een spectaculaire verandering plaats. Enkele maanden geleden lag er ineens hesp (5 euro voor 2 schellekes) en gerookte zalm in de winkel. Stella Artois was al op de markt met lokale producten, maar gaat sinds kort de concurrentie aan met Heineken en Carlsberg in de geimporteerde-pilsbier afdeling.

Doch, vorige week is er een product geintroduceerd waar ik nog even van zal moeten bekomen. Voor zij die deze blog vanuit Afrika of Zuid-Amerika lezen, eat your heart out!
Het assortiment van de betere expat-supermarkt bevat nu de Dr. Oetker diepvrijspizza!

Ik wacht in spanning op het moment dat men Noordkrieken en Imperial pudding in de rekken heeft.

2 comments:

Maarten said...

Wow, ben onder de indruk! Hesp en 'mozarella' hebben we hier in Bolivia wel, alsook blauwe kaas en andere kazen. Stella is er ook, maar Dr. Oetker is in de verste verte niet te bespeuren! Nutella vind je af en toe, maar het is nog wachten op de Côte d'Ore.
Er staat wel een dt-fout in je berichtje.
Dikke groeten!

Unknown said...

Diepvriespizza en Afrika gaan niet echt hand in hand. De stroom wordtuitgeschakeld om 1 uur 's nachts en komt weer op tussen 7U en 8u. In de hoofdstad kunnen we voor de rest gelijkaardige kazen,vlezen en andere dingen vinden maar dat is zo'n 450km van hier.
Vandaag 6 maand hier en ga ter ere daarvan een fles duvel, die al een tijdje in de frigo ligt te wachten op mij, vanavond soldaat maken.
CYA